top of page
Keresés

Céges vacsora online

Sokat írunk mostanában a csapatépítőkről és főleg az online témakörre koncentrálva. Nem hisszük azt, hogy nem fog visszatérni az irodai munkavégzés, viszont abban biztosak vagyunk, hogy megváltoznak a körülményei. Egyre több cég fog áttérni az otthoni munkavégzésre és ez új módszereket, gyakorlatot tesz majd szükségessé. A cikksorozat harmadik részeként szeretnénk megosztani Veletek néhány módszert, hogy hogyan ültethető át a céges vacsora online keretek közé.
A céges vacsit senkinek nem kell bemutatni. Ez az alkalom, amikor fél/negyed évente kiszakadunk a munkatársakkal az iroda világából és egy fancy étteremben mindenki megrendeli a legdrágább fogásokat, aztán ha szerencsénk van All You Can Drink keretek között oldódik a hangulat a végletekig (vagy néha még tovább).


Az otthoni munkavégzés esetén egy ilyen alkalmat értelemszerűen jóval nehezebb összehozni. De nem lehetetlen. Több opció is van arra, hogy a céges vacsit megtartsuk online és mindegyiknek megvan a maga varázsa.


1. Rendületlen rendelők


Amennyiben senki nem komfortos a konyhában és inkább rendelés párti a csapat úgy adja magát az ötlet, hogy ne kényszerítsünk senkit a séf szerepébe, hanem rendeléssel oldjuk meg a közös vacsorát. Ebben az esetben is fontosak azonban a keretek, szabjuk meg előre a menüt, hogy mindenki azonos ételekből válogathasson, ezzel is közös keretet teremtve az estének. Már az is jó ráhangolódás az estére, ha a rendelést is egyszerre indítja a csapat, így ugyanis vicces szituációk alakulhatnak ki azzal kapcsolatban, hogy kinek mikor ér oda az étel.


2. Nemzetek konyhája


A nemzetek konyhája esetén mindenki a kedvenc idegen kultúrához kapcsolódó ételét rendeli. Ezt a típusú estét fel lehet dobni azzal is, hogy a résztvevőknek be kell öltözniük az adott nemzetre jellemző ruhadarabokba, plusz a hozzá kapcsolódó italt kell fogyasztaniuk (Mexikói - Tequila, Olasz - Sangria stb.).
3. Gasztro Királyok


Amennyiben ügyes vagy kevésbé ügyes, de annál lelkesebb tagokból áll a csapat, úgy a közös főzés sem elvetendő opció (igen, ez is online). Ahhoz azonban, hogy jól sikerüljön már kicsit nagyobb szervezésre van szükség. Fontos, hogy előre meghatározzuk az elkészítendő ételt, ez ne legyen se túl bonyolult, se túl egyszerű (ne egy tesco-s lasagne-t kelljen 5 percre a microba helyezni). Mindenki kapjon egy bevásárlólistát a pontos hozzávalókkal. Legyen pontos eszközlista, hogy tudják mikre van szükség a közös főzéshez és még számtalan apró részlettel dobhajtuk fel az este színvonalát.

Érdemes kijelölni egy főszakácsot is, aki irányítja a főzést és amikor egyszerre gyűjt alá az összes résztvevő a fazekaknak, akkor is gördülékenyen pörgeti tovább az estét, tanácsokkal és kis történetekkel.

Ez a program is abszolút megvalósítható saját szervezésben, azonban ha szeretnénk, hogy a dolgozóink egy jól szervezett és biztosan szórakoztató eseményen vegyenek részt, akkor profi segítséget is be lehet vonni. A HomeUnity Gasztro Királyok modulja, nem csak egy profi szakáccsal és tervezéssel emeli az esemény nívóját, de a főzéshez köztudottan elengedhetetlen Séf sapkákat is eljuttatja a résztvevőkhöz.
122 megtekintés0 hozzászólás

Opmerkingen


bottom of page