top of page
Keresés

2020 az Online Csapatépítésben

Az elmúlt év nehéz volt. Sokat dolgoztunk, sokszor voltunk letörtek és sokszor kellett alkalmazkodnunk a hirtelen változó körülményekhez. Azonban utólag visszanézve azt kell mondjuk, hogy a HomeUnity számára mégis egy jó év volt. Ebben a cikkben összegyűjtöttük legfontosabb emlékeinket és tapasztalatainkat az online csapatépítésről és a 2020-as évről.



Az év számokban


Nem szeretem a hosszúra nyúló cikkeket, főleg ha azok a szerzőt magát dícsérik, ezért inkább röviden foglalom össze a legfontosabb eredményeinket. 2020 utolsó negyedévében a következő eredményeket érte el a HomeUnity.hu

- 9 modul

- 40 céges ügyfél

- 50 csapatépítő

- 1130 résztvevő

- 4520 perc játékidő


Nagyon hálásak vagyunk minden cégnek, aki megtisztelt minket a bizalmával és úgy döntött, hogy a csapatának az erősítését és összerázását ránk bízta. Fontos szempont volt számunkra, hogy csak céges ügyfelekkel foglalkozzunk és számukra a legprofibb körülményeket biztosítsuk. Az online csapatépítés egy kijáratlan és sokfele ágazó ösvény, ezért mi is menet közben tanultunk az ügyfeleinktől és igyekeztünk folyamatosan fejlődni, beépíteni a visszajelzéseket. A moduljaink több, mint fele konkrét ügyféligények eredményeként született.




Az év folyamatábrája


Az Online csapatépítés igazi mélységeibe még a tavasz folyamán vetettük bele magunkat. Ekkor három fő modulra koncentráltunk:

- Online szabadulószoba - Sherlock Homes

- Kvíz night

- Ép testben


Mindhárom modul kipróbált és jól bevált esemény volt, így nagy biztonsággal ajánlhattuk őket az ügyfeleinknek. Összeségében elmondható, hogy a Sherlock Homes volt a leginkább népszerű alkalmunk. Ezt mi annak tudjuk be, hogy ez a modul a legizgalmasabb az online csapatépítők világában járatlan szereplők számára. Hiszen nehéz elképzelni azt, hogy az offline világból ismert breakout roomok, hogyan kelnek életre az interneten keresztül. A Sherlock modul előhozta a játékosok kreatív oldalát, volt akik teával a kezükben és barett sapkával a fejükön várták az alkalmat és megmutatta, hogy nem is olyan egyszerű közösen dolgozni az online térben.

Az online szabadulószoba népszerűsége miatt hoztuk létre legújabb modulunkat a Star Wars - A Karantén Kora nevű játékunkat. Ebben a modulban szintén egy fejtörőkből, logikai feladványokból és kreatív feladatokból álló útvesztőn kell átjutnia a csapatoknak, de teljesen más kihívások elé állítja őket, mint a Sherlock Homes.


Azonban visszaevezve kicsit az elmúlt év fejlődéséhez, az ősz végén 6 új modullal bővültünk reagálva az ügyféligényekre.

- Koktél Keverők

- Kapcsolódj

- Mate Matiné

- Decemberi Matiné

- Online Karácsony

- Gasztro Királyok


Ezek közül az igazi befutó az Online Karácsony és a Koktél Keverők lett. Mindkét modul fő célja az volt, hogy a kollégák együtt ünnepelhessenek, kiengedjék a fáradt gőzt és újraéljék azokat a kötetlen beszélgetéseket, amelyekből az elmúlt év során nem sok jutott.

A Koktél Keverők modul során, házilag kevert szirupok, egy 4 kontinenst és a világ legjobb bárjait megjárt bartender és shakerek járulnak hozzá a felszabadult hangulathoz és a résztvevők szórakozásához.




Hiszünk abban, hogy 2021 a visszatérés éve lesz. Visszatérés a munkába, az utazáshoz és a "rendes" hétköznapokba. Ugyanakkor azt is hisszük, hogy fontos változásokat hozott az elmúlt év amelyek nem múlnak el maradéktalanul. Az online csapatépítőkre szükség lesz idén is. Kiknek?

- Azoknak a csapatoknak, akik visszatérnek az irodáikba, de előtte sokáig nem látták egymást. Számukra tompíthatja a szociális sokkot, ha már a visszatérés előtt megkezdik az összehangolódást

- Azoknak a cégeknek, akiknek több országban vagy az ország távoli részein dolgoznak a munkavállalóik

- Azoknak a cégeknek, ahol a Home Office a szervezeti kultúra része, de szeretnék javítani a hatékonyságot és a csapatmunkát


A következő cikkben az új modulokról és a 2021-es terveinkről lesz szó. Addig is Boldog Új Évet Mindenkinek!


29 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page