top of page
Keresés

3 Ötlet virtuális csapatépítéshez

Sajnos úgy tűnik, hogy az év hátralévő részében már többet leszünk otthon, mint az irodában (nem gondoltuk volna, hogy valaha is szomorú lesz ennek a mondatnak a csengése, de valljuk be, ebben az évben minden kicsit másként van). A HomeUnity sem áll le, folynak tovább az online csapatépítők és érkezünk nektek is további ötletekkel, amikkel kicsit könnyebben átvészelhető a home office időszak.





1. Virtual Trash Challenge


Néhányan már lehet, hogy hallottatok a Trash Challengeről vagy akár találkoztatok is vele a Reddit-en vagy a Twitteren, mindenesetre egy külföldön igencsak népszerű kihívásról van szó.


A trash challenge lényege eredetileg, hogy lefényképezel valamilyen összeszemetelt közteret, parkot vagy közösségi teret. Majd nem sokkal később készítesz egy képet ahol már tiszta ez a tér, Te pedig egy jó nagy zsák szemét mellett pózolsz.


Az online verzió esetében nagyon hasonló a mechanizmus egy kis csavarral. Készíts egy screenshotot a számítógéped kezdőképernyőről, majd van 10 perced rá, hogy amennyire lehet rendszerezd és tisztítsd. Ezután küldjétek be az előtte utána képet a közös csoportba és nyugodtan csípkelődjetek egy keveset azon, hogy kinek hogyan sikerült megugrani a “trash” challenge-t. Bemelegítő játéknak ajánljuk, feszültség oldásként vagy a többiekre való várakozás alatt szuper és még hasznos is.


2. Palacsinták vs. Gofrik


A palacsinták vs gofrik egy játék, ahol minden döntést együtt kell meghoznia a csapatoknak. A játék neve arra utal, hogy nincs köztes választás vagy az egyik vagy a másik opció mellett kell döntenie a csapatnak kollektívan.


Az első körben a csapatodnak el kell dönteni, hogy a palacsintát vagy a gofrit tartaná meg, ha az egyik ételnek el kellene tűnnie a földről. Ha itt sikerül dűlőre jutni, akkor a csapatvezető vagy a csapat soron következő tagja az előző kör győztesére rámond egy új opciót. Ha az előbb a gofri mellett döntöttetek, akkor lehet mondjuk a következő kör a gofri vagy a sör tűnjön el örökre? És így tovább…


Általában minél több kört játszottok annál több “indulat” szabadul fel és egyre intenzívebben védik majd a saját igazukat az egyes opciókat támogató táborok. Ugyanakkor folyamatosan változnak a táborok is, hiszen az új opciók újszerűen hatnak az emberekre.



Mi személyszerint imádjuk ezt a játékot, mert remek lehetőség a tét nélküli véleménykifejtésre, ami általában az introvertáltabb személyeket is megnyitja. Az építsük együtt modult például gyakran kezdik ezzel a www.homeunity.hu moderátorai.






3. Találd ki az Emoji-t


Néhány évvel ezelőtitg az Emojik egy szórakoztató és laza módját jelentették az internetes kommunikációnak, amikkel színesíthettük és kicsit életszerűbbé tehettük az üzenteinket. Abban az időszakban ezeket a jelzéseket csak a privát beszélgetéseikben használták az emberek és szinte elképzelhetetlen volt, hogy egy-egy üzleti e-mailben/üzenetben is megjelenjenek. Ma, függően attól, hogy milyen cégnél dolgozol már teljesen oké lehet, ha a kollégádnak egy mosolygós/nevetős/ vagy szomorú arcot küldessz egy hosszabb e-mailbe ágyazva.



Mióta egyre több ember használja egyre többet az emojikat megjelent egy “legtöbbet használt emojik” opció az okostelefonokon. Szintén bemelegítő játékként vicces lehet, ha mindenki beküld egy screenshotot az online beszélgetésbe a saját legtöbbet használt emojikról, majd a többiek reagálnak rá. “Már akartam is mondani, hogy nagyon creepy, hogy mindig mosolygós fejet küldessz” vagy “ a sírva nevetős fej nálad már abszolút súlytalan, mert állandóan azt kapom és nem tudom eldönteni mikor írtam tényleg vicceset”.


Hamarosan érkezünk még több játékkal, tippel és trükkel, amik építhetik a csapatot vagy növelhetik a hatékonyságot a távmunka időszakában. Addig is ha bármilyen kérdésetek/kérésetek van írjatok nekünk nyugodtan ITT.




23 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page