top of page
Keresés

4 bemelegítő játék online csapatépítőkhöz

A csapatépítés során természetesen a legfontosabbak azok a programok és játékok, amelyek elmélyitik a csapatkohéziót, fejlesztőleg hatnak és releváns információt szolgáltatnak a vezetőnek/trénernek). Ugyanakkor nem szabad elhanyagolni a bemelegítő játékokat sem. Ezek a kis gyakorlatok arra szolgálnak, hogy oldják a kezdeti feszültséget, megalapozzák a hangulatot és segítsenek abban, hogy fejben mindenki ott legyen, mire a “komolyabb” hangvételű feladatok következnek.

Ebben a cikkben összegyűjtöttünk 4 játékot, amelyek az online tréningek során is kitűnően működhetnek.


1. Én még soha


Ezt a játékot senkinek nem kell bemutatni. Találkozhattunk már vele gólyatáborban, céges csapatépítőn, baráti iszogatáson és még számtalan más helyzetben. Bemelegítő játéknak ajánljuk leginkább. A játékmester előre összegyűjtheti a témaköröket és a kérdéseket, beküldhetik a munkatársak az ötleteiket anoním vagy használhatjátok ezt az applikációt.

Ha nem az ivós verziót szeretnétek játszani (minden Rád igaz állítás után iszol egyet), akkor az “5 új módszer” is működhet. Itt minden találat után letesz egy ujját az, aki már csinálta azt, ami elhangzott az Én még soha… mondat végén.


2. Dolgok


A Dolgok… egy játék, ami a beszédről szól, pontosabban témakörökrők amikről beszélnek a résztvevők. Mielőtt elkezdődik a játék, minden résztvevő bedob egy témakört a közösbe. A lényeg, hogy minden témának azzal kell kezdődnie, hogy dolgok…. (például dolgok, amiket a kutyád eszik reggelire vagy dolgok amiket nem mondunk ki a munkatársaink előtt).

Ezután a moderátor húz egy témakört és mindenki elküldi neki privátba a saját ötletét. Ezután felolvassa őket, már mindenki előtt és meg kell tippelnie a résztvevőknek, hogy ki mondhatta ezt az állítást.

Játszhatjátok pontokra, de anélkül is szórakoztató és tanulságos tud lenni. Ennél a játéknál érdemes körönként változtatni a moderátort, hogy mindig más húzzon.

Részletesebb szabály ITT érhető el.




3. Spreadsheet Wars (IT)


A Spreadsheet wars egy mini hackathon a virtuális térben, ahol a résztvevők megmutathatják a tudásukat Google Sheetset és hasonló felületeket használva.

Az első lépés, hogy válasszatok egy témát az adott játékhoz, ez lehet a “legpontosabb számítás” vagy “tervezz egy mini játékot”, a lényeg, hogy a résztvevők csak a spreadsheet-et használhatják a megoldás megtalálásához. Ha olyan játékot szeretnél játszani, ami a céged számára is hasznos lehet, akkor érdemes ebben a témakörben keresgélni, például “költségcsökkentő kalkulátor”.


Néhány tipp a játékok témájához:

  • Tervezd meg a saját kalandjátékod

  • Írj le egy beat-box dallamot

  • Készítsd el a legjobb Mona Lisa másolatot pixel art-ban

  • Készíts egy eszközt, amiért valaki legalább $5 fizetne


A Spreadsheet-ekben sokkal több lehetőség van, mint azt a legtöbben elképzelnék és a kreatív felhasználásuk új távlatokat nyithat meg.


4. Mi lenne ha…


A Mi lenne ha is egy olyan társasjáték, ami negyedórától - egész estés időtartamig szórakoztató tud lenni. Az online verziója egyszerű. Minden körben más játékos neve szerepel a Mi lenne ha… kijelentés után. A facilitátor pedig mindig választ egy témakört, ami e mellé tevődik. Például: Mi lenne, ha Gábor egy hal lenne, melyik hal lenne?

Ezután a játékosok kapnak 4 opciót (csikóhal, csuka, ponty, keszeg) és meg kell tippelniük, hogy ezek közül melyik a leginkább jellemző Gáborra. Amelyik opcióra a legtöbben szavaznak az az opció ér pontot.


2 603 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page