top of page
Keresés

Csapatépítsünk nyáron?

Túlvagyunk a harmadik és remélhetőleg utolsó hullámon. Sorra nyitnak a nyaralóhelyek, a külföldi országok, a Balaton parti büfék és a szórakozóhelyek. Rengeteg cég kezdett el visszatérni a „normál” működéshez és a dolgozók is egyre több időt töltenek az irodában. Nehéz kérdés minden vezető számára, hogy megpróbálja most összerázni a csapatot, vagy inkább adjon teret a szabadságkéréseknek és hagyja, hogy a vízparton vagy a hegyekben vezessék le a munkatársak a feszültséget.


Mivel a HomeUnity mind az online mind az offline csapatépítők terén egyre nagyobb szerepet tölt be a hazai piacon, ezért úgy gondoljuk, hogy fontos, hogy véleményt nyilvánítsunk a témában. Lehet, hogy magunk ellen beszélünk, de a véleményünk az, hogy ebben a melegben a legjobb a szabadság. Hosszabb programot szervezni most szinte lehetetlen úgy, hogy ne maradjon ki a csapat egy része távollét miatt.





Ugyanakkor semmi akadálya annak, hogy egy napos vagy akár csak egy délutános programokat szervezzünk. A közös sörözések, kvíz nightok, ügyességi versenyek, gokartozások és hasonló könnyed programok, közelebb hozzák a csapattagokat egymáshoz. Ahogy tavasszal az online csapatépítők esetén, úgy most az offline/klasszikus eseményeknél is két opció áll a cégek előtt: profi szervezőt vonnak be vagy lebonyolítják házon belül a kapacitás függvényében.


Ebben a cikkben hoztunk pár ötletet a saját lebonyolításra, de szívesen ajánljuk saját programjainkat is, amiknél garantáljuk a jó hangulatot és a minőségi szolgáltatást.




Sörest, örömest:

Nincs is jobb egy hosszú nyári munkanap után mint egy hideg sör vagy egy hűvös fröccs valamelyik budapesti teraszon. Pláne akkor ha a cég fizeti ;) Készíts egy eseményt akár a gmail-ben, akár facebookon (nyugodtan kaphat valami tematikát, Bajor est, Ír kocsmatúra vagy magyaros sörözés) és onnantól nincs más dolgod mint lefoglalni a tökéletes helyet és várni a munkatársakat. Ilyenkor nem szükséges szoros programot és kötelező játékokat beiktatni, általában magától is oldódik a hangulat, de ha játékos kedvű a csapat, akkor a következő programokat ajánlanánk...


Kvíz night:

A HomeUnity kvíz night programja mellett, nagyon könnyen készíthető céges kvíz is. Ehhez nincs szükség másra, mint egy kis időre és a dolgozók alapos ismeretére. A Kahoot platform remek felület a játékra. Készíts össze 20-30 kérdést és amikor mindenki megérkezett játszatok egy kört. A legjobb mód a hangulat fokozására, ha valamilyen értékes nyereményt ajánlunk fel a győztesnek és utána csak figyeljük, hogyan csapnak fel a kedélyek.

A kérdések tekintetében a random témáktól, a dolgozókra és a cégre vonatkozó kérdéseken keresztül az aktualitásokig minden szerepelhet.


Adrenalin bomba:

Az adrenalin egy remek alkótoeleme a csapatépítésnek. Szerencsére a magyar nagyvárosok számtalan lehetőséget tartogatnak az említett érzés felszabadítására. Csak néhány példát említve: Gokart, kalandpark, paintball, szabadulószoba vagy egy élménytúra a környéken mind mind garantáltan közelebb hozza a csapattagokat egymáshoz.





Kultúra délután:

Ahány ház, annyi szokás tartja a mondás. Nincs jobb módja annak, hogy megismerjük egmyást mint ha megmutatjuk, hogy mi az amiben mások vagyunk. Szervezzünk egy kultúra délutánt, ahol a dolgozók megmutathatják ők miben egyediek. Ez lehet étel, ital, öltözködés, hobbik vagy akár szokások. Egy aktuális tipp, ha nincs ötleted: Ki milyen ételeket készített a karantén alatt? Hozzon mindenki a munkába egy adagot, kóstoljátok körbe és a jó hangulat és jól lakottság azonnal garantált lesz.

35 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page