top of page
Keresés

Javítsd a csoportdinamikát, online csapatépítő játékokkal!

A csapatdinamika kiemelkedően fontos, ahhoz, hogy hatékonyan dolgozzanak együtt a munkavállalóid. Távmunka idején elszoknak egymástól az emberek, ezért fontosnak tartjuk, hogy olyan opciókat is kínáljunk, amelyek kifejezetten a közös gondolkodást segítik elő. A Homeunity.hu-n erre a legjobb a Sherlock “Homes” játék, azonban összeszedtünk olyan opciókat is nektek, amiket moderátor nélkül is bátran játszhattok.



Tanuld meg a NATO ABC-t


Alfa, Tango, Foxtrot… Ezeket a szavakat már mindenki hallotta valamilyen kontextusban, ha más nem akkor a kedvenc akciófilmjének szereplőitől. Az a helyzet, hogy ezek a kódszavak a való életben is használatban vannak a NATO berkein belül és ezek inspirálták az egyik legjobb táv-csapatépítő játékot is.


Amikor felhívsz valakit és mondjuk egy renszámot diktálsz be vagy betűzni próbálsz egy hosszú nevet, akkor minden betű előtt elgondolkozol, hogy mit is mondj pl. P, mint Péter vagy C, mint öhm Cecília. A NATO ABC azonban nem csak abban segít, hogy ne kelljen kellemetlen szüneteket tartanod a betűzésben, de ha az egész csapat megtanulja, akkor egy erősebb kapocs is születik köztetek. Egy belső kódnyelv, amit Ti értetek és használtok.




Legyen a felkészülő feladat a csapatépítő alkalomra az ABC megtanulása és kezdjen mindenki egy rövid körrel, ahol így lebetűzi a nevét.


Barkács kihívás


A barkács kihívás egy 30 perces meglepetés aktivitás, amit a csapatoddal játszhatsz, online és offline egyaránt. Minden csapattag kap fél órát arra, hogy építsen valamit, kizárólag azokat az anyagokat használva, amiket otthon talál. Nuygodtan megadhattok valamilyen tematikát, hogy kicsit egységesebb legyen a játék (világ 7 csodája, MARVEL vagy magas építmények). A lényeg, hogy mindenki megmozgassa a fantáziáját és kicsit felforgassa a szekrényeit hozzávalókért.


A játék végén pedig rendezhettek egy online kiállítást, ahol a remekművek kerülnek bemutatásra.




Gyorsíró verseny


A gyorsíró verseny az egyik legjobb bemelegítő játék az online csapatépítőkhöz. A kezdéshez nyiss meg egy erre specializálódott oldalt, például a www.typingtest.com -ot. Onnantól, hogy a csapattagok beregisztráltak már az oldal végzi helyettetek a feladat oroszlánrészét. Vigyázat! Nagyon addiktív tud lenni a gyorsírás verseny szóval szabjatok meg egy időhatárt vagy futamszámot és aki ezen belül a legjobb az lesz a bajnok.






33 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page