top of page
Keresés

Karácsonyi Ajándék ötletek Home Office idejére 1. rész

Tudjuk… még messze vannak az ünnepek és mi szeretjük, ha valaki túl hamar ellövi a karácsonyi hangulat puskapurait. Ugyanakkor azzal is tisztában vagyunk, hogy a céges dolgok kicsit lassabban tudnak működni, mint amikor saját magunknak intézünk valamit, ezért arra gondoltunk, hogy összeállítunk Nektek egy listát néhány tippel arra vonatkozóan, hogy mivel is lehet megajándékozni a munkavállalókat így, home office idején.

2020 az online munka és sokak esetében az online karácsony éve lesz.




Technológiai kiegészítők


Az otthoni munkavégzés egyik legnagyobb hátránya, hogy sokaknak nincsen felkészítve a lakásuk arra, hogy heti 40 órát onnan dolgozzanak online formában. Ezért érdemes lehet első körben olyan ajándékokban gondolkozni, amelyek valóban hasznosak lehetnek számukra a mindennapi munkavégzés területén is.


Mi a következő listát gyűjtöttük össze ebben a kategóriában: (persze a lehetőségek tárháza végtelen)




Stresszcsökkentő készlet


Sajnos (vagy szerencsére) arra nincs lehetőség, hogy a főnök vagy a HR-es beugorjon minden munkavállaló otthonába és tartson egy lelkesítő beszédet vagy felfigyeljen a feszültségére/problémáira. A legjobb dolog a folytonos online visszajelzések gyűjtése mellett, amit tehet, ha olyan ajándékot talál ki, amely segít a dolgozóknak megbírkózni a felgyülemlett stresszel és feszültséggel. Lássuk a példákat:


  • Éves előfizetés valamelyik meditációs appra, mint a Calm vagy a Headspace (tényleg csodákra képesek)

  • Motivációs könyv vásárlása (bátran ajánljuk Mark Manson valamelyik remekművét)

  • Stressz labda, aromaterápiás olaj, egészséges snack csomag

  • Mate tea kezdőszett (erre a Mate Matiné modulunk jó keret lehet vagy beszerezhetitek a Mate Manus oldalról Ti magatok is)


Az iparág ezen része már annyira beindult, hogy külön oldalak jönnek létre, amelyek csak stresszcsökkentő eszközöket és csomagokat árulnak. Például az etsy.com.


A következő ajándékötlethez is csatlakozhat, de leginkább a megnyugvást szolgálja az otthoni jóga is, amelyre szintén van egy az elmúlt hetekben igazán népszerűvé vált modulunk az épp testben, ahol Hardy Réka vezetésével jógázhatnak heti rendszerességgel az otthonról dolgozók.



Kiegészítők edzéshez


Az orvosok, szociológusok és a személyi edzők nem sok dologban értenek egyet, de abban egyértelműen, hogy a testmozgás az egyik legjobb ellenszere a kedvtelenségnek, depressziónak. Így ha arra motiváljuk az alkalmazottakat, akkor azzal egész biztos pozitív hatást érünk el a munkakedvük tekintetében is.



Reméljük, hogy sikerült ihletet adnunk a karácsonyi ajándékozáshoz, a következő cikkben még 3 kategóriával jelentkezünk, amelyekkel érdemes lehet meglepni a munkavállalókat.


133 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page