top of page
Keresés

Melyik a legjobb Online CsapatĂ©pĂ­tƑ platform?

Az otthoni munkavĂ©gzĂ©s elterjedtem, mint valaha. Emiatt egyre többször kell videĂłhĂ­vĂĄsokat lebonyolĂ­tani ĂŒgyfelekkel Ă©s a tĂĄvolbĂłl dolgozĂł munkatĂĄrsakkal egyarĂĄnt. Az online csapatĂ©pĂ­tƑ alkalmaink többek között azt a cĂ©lt is szolgĂĄljĂĄk, hogy a dolgozĂłk hozzĂĄszokjanak az online konferenciĂĄkhoz Ă©s komfortosan mozogjanak ezeken a felĂŒleteken. Ebben a cikkben a kĂ©t legnĂ©pszerƱbb felĂŒletet hasonlĂ­tjuk össze a Google Hangouts Ă©s a Zoom szemĂ©lyĂ©ben. MindkĂ©t applikĂĄciĂł nagyszerƱ Ă©s szĂĄmtalan fejlesztĂ©st hajtottak vĂ©gre az elmĂșlt Ă©vben, de mĂ©gis jelentƑs kĂŒlönbsĂ©gek vannak köztĂŒk.



Zoom vs Google Hangouts: A videĂłminƑsĂ©g


Az elsƑ Ă©s talĂĄn legfontosabb faktor a videĂłminƑsĂ©g. Senki nem szeretnĂ©, ha a prezentĂĄciĂłja szemcsĂ©s lenne a kĂ©pen vagy ha a tĂĄrgyalĂłpartnere csak pixeleket lĂĄtna az arcĂĄbĂłl egy fontos megbeszĂ©lĂ©sen.

Ezen a terĂŒleten nincs hatalmas vagy akĂĄrcsak az ĂĄtlag felhasznĂĄlĂł szĂĄmĂĄra Ă©rzĂ©kelhetƑ kĂŒlönbsĂ©g a kĂ©t felĂŒlet között. A Zoom nyeri ezt a kört 1080p-s felbontĂĄssal, de a Hangouts se marad le sokkal hiszen Ƒ is tud 720p felbontĂĄsban közvetĂ­teni.

TermĂ©szetesen szĂĄmĂ­t a szĂĄmĂ­tĂłgĂ©p hardvere Ă©s az internet kapcsolat is. De ma mĂĄr mindkĂ©t app szinte maximĂĄlisan kihasznĂĄlhatĂł egy ĂĄtlagos laptop kapacitĂĄsaival Ă©s az ĂĄtlagos internet kapcsolattal. A Zoom 3Mbps-t igĂ©nyel, a Hangouts pedig 3.2Mbps-el tud jĂłl mƱködni (10 fƑ feletti hĂ­vĂĄsoknĂĄl pedig 4Mbps).

A hangminƑsĂ©g pedig legtöbbször a szĂĄmĂ­tĂłgĂ©p mikrofontĂłl fog fĂŒggeni, ezĂ©rt Ă©rdemes beszerezni egy mikrofonos fejhallgatĂłt.



RĂ©sztvevƑszĂĄm


Bizonyos csapat Ă©s cĂ©gmĂ©ret felett mĂĄr döntƑ tĂ©nyezƑ az is a vĂĄlasztĂĄs sorĂĄn, hogy hĂĄny fƑ tud rĂ©sztvenni egyszerre a hĂ­vĂĄsban. A Hangoutsnak az alap verziĂłja ingyenes, de van mellĂ© egy 10 fƑs limit, ami maximum 150 majd 250 fƑig növelhetƑ a fizetƑs opciĂłkkal, de ebben. az esetben is maximum 25 fƑ lĂĄtja egymĂĄst videĂł chatben.


Ezzel szemben a Zoom esetĂ©ben 100 fƑ az ingyenes fiĂłk felhasznĂĄlĂłi limitje Ă©s ez egĂ©szen 1000 fƑig feltornĂĄzhatĂł a fizetƑs csomagokkal.


Fiók létrehozås


MĂĄr most is tĂșl sok felhasznĂĄlĂł nevĂŒnk Ă©s jelszavunk van a kĂŒlönbözƑ oldalakon, amikre az elmĂșlt Ă©vek sorĂĄn valamilyen okbĂłl beregisztrĂĄltunk. TovĂĄbbĂĄ annyi videĂłmeetinget tartunk, hogy fontos szempont az is, hogy ne kelljen az eseti jelleggel csatlakozĂł tagoknak fiĂłkot lĂ©trehozni egy videĂłhĂ­vĂĄs kedvĂ©Ă©rt.


A jĂł hĂ­r, hogy a Zoom nem igĂ©nyel fiĂłk lĂ©trehozĂĄst a rĂ©sztveƑvktƑl. A "host" ellkĂ©szĂ­ti a linket Ă©s ez engedĂ©lyezi mindenkinek a belĂ©pĂ©st. OnnantĂłl, hogy valaki bekerĂŒlt a hĂ­vĂĄsba mĂĄr minden funkciĂłt tud hasznĂĄlni az alkalmazĂĄsban, amit a host engedĂ©lyez szĂĄmĂĄra.


A Hangouts szintĂ©n tud olyan URL-t lĂ©trehozni,a mivel bĂĄrki csatlakozhat a mĂĄr meglĂ©vƑ Google fiĂłkjĂĄt hasznĂĄlva. A legtöbb embernek valĂłszĂ­nƱleg van google fiĂłkja, hiszen az e-mail cĂ­m alkotĂĄsakor ezt is lĂ©trehozta, de mivel a Zoom esetĂ©ben erre sincs szĂŒksĂ©g Ă­gy ezt a kört is a kĂ­nai vetĂ©lytĂĄrs nyeri.



Egyéb funkciók


A Zoom egy rettentƑ sokoldalĂș, nagyon profin felszerelt platform, amit gyakorlatilag az elmĂșlt pĂĄr Ă©v legaktuĂĄlisabb ĂŒgyfĂ©ligĂ©nyeinek kielĂ©gĂ­tĂ©sĂ©re hoztak lĂ©tre. Olyan direkt online konferenciĂĄkra kifejlesztett funkciĂłk Ă©rhetƑk el benne, mint a kĂ©pernyƑmegosztĂĄs, a megoszthatĂł whiteboard, a fĂĄjl megosztĂĄst, bekapcsolĂłdĂĄs kĂŒlsƑ hĂ­vĂĄson keresztĂŒl, cloud alapĂș adattĂĄrolĂĄs, a nagy beszĂ©lgetĂ©s felbontĂĄsa kisebbekre szimultĂĄn, kĂ©zfelemelĂ©s, amivel jelezhetik a rĂ©sztvevƑk ha szĂłt kĂ©rnek Ă©s mĂ©g sok mĂĄs.


Ezzel szemben a Google Hangouts egy sokkal szimplĂĄbb Ă©s letisztultabb szolgĂĄltatĂĄs csomagot kĂ­nĂĄl. A felhasznĂĄlĂł lĂ©trehozhat egy beszĂ©lgetĂ©st, beĂĄllĂ­that magĂĄnak hĂĄtteret, nĂ©mĂ­thatja a beszĂ©lgetĂ©st Ă©s megoszthatja a kĂ©pernyƑjĂ©t.


AdatbiztonsĂĄg


Az adatbiztonsĂĄg egy összetett kĂ©rdĂ©s a fent tĂĄrgyalt platformok esetĂ©n. Technikailag ugyanis egyĂ©rtelmƱen a Zoom nyer, mert end-to-end titkosĂ­tĂĄst hasznĂĄl, ami jĂłval biztonsĂĄgosabb, mint a Hangouts in-transit tĂ­pusĂș titkosĂ­tĂĄsa.


A kĂ©pet ugyanakkor ĂĄrnyalja, hogy az elmĂșlt Ă©vben kirobbant adatbotrĂĄnyok miatt rengeteg tĂĄmadĂĄs Ă©rte a Zoom-ot Ă©s az Ășj funkciĂłk bevezetĂ©sĂ©t is be kellett fagyasztania 90 napra. A Zoom rengeteg intĂ©zkedĂ©st tett az elmĂșlt hĂłnapokban az adatbiztonsĂĄg erƑsĂ­tĂ©sĂ©re, de mindezek ellenĂ©re mĂ©g mindig aggĂĄlyosnak tartjĂĄka. hasznĂĄlatĂĄt sokan.


Árazås


A Hangouts rĂ©sze a G Suite felhasznĂĄlĂłi csomagnak ami rengeteg cĂ©gnek elĂ©rhetƑ, ugyanakkor a mai cikkben az egyĂ©ni Ă©s az ingyenesen hasznĂĄlhatĂł verziĂłra fĂłkuszĂĄltunk. Ahogy lĂĄthatĂł a közepes csomag $8/participant, ami elĂ©g kedvezƑnek mondhatĂł plĂĄne, hogy 150 fƑt tudunk becsatolni a beszĂ©lgetĂ©sbe, de sok funkciĂłja hiĂĄnyzik Ă­gy is, ami a ZoomnĂĄl mĂĄr unlimited az elsƑ szinttƑl kezdve.



A Zoomnak szintĂ©n van ingyenes csomagja, ami engedĂ©lyez ha több, mint 2 felhasznĂĄlĂł indĂ­t videĂłhĂ­vĂĄst, akkor 40 percig engedĂ©lyez hĂ­vĂĄst Ă©s maximum 100 fƑ rĂ©szvĂ©telĂ©vel. Amennyiben 100 fƑ felett szeretnĂ©nk hĂ­vĂĄst indĂ­tani vagy kifutnĂĄnk a 40 perces keretbƑl, akkor Ă©rdemes valamelyik fizetƑs csomagot vĂĄlasztani. A legolcsĂłbb csomag jelenleg $14.99-be kerĂŒl. Fontos! Az ĂĄr mindig hostonkĂ©nt szĂĄmolandĂł, ezt license nĂ©ven emlĂ­ti a Zoom a Hangouts pedig usernek hĂ­vja a hostokat Ă©s participantnek azokat, akiket becsatolunk a hĂ­vĂĄsokba. TehĂĄt a Zoom esetĂ©ben annyi licenceset kell vennĂŒnk, ahĂĄnyan vĂĄrhatĂłan akarunk hĂ­vĂĄst indĂ­tani.



ÖsszesĂ©gĂ©ben tehĂĄt mi a Zoom mellett tesszĂŒk le a voksunkat, ha online csapatĂ©pĂ­tĂ©srƑl van szĂł, de leginkĂĄbb azĂ©rt mert ez az egy felĂŒlet kĂ­nĂĄlja a Room Breakout lehetƑsĂ©get. Ez a funkciĂł teszi lehetƑvĂ©, hogy moderĂĄtorkĂ©nt gyorsan Ă©s hatĂ©konyan osszuk szobĂĄkra a rĂ©sztvevƑket Ă©s Ă­gy kisebb csoportos munkĂĄt is lehetsĂ©gessĂ© vĂĄljanak. Ugyanakkor kisebb csoportok esetĂ©n szĂ­vesen dolgozunk Hangouts vagy akĂĄr Meet-s platformokat hasznĂĄlva az ĂŒgyfĂ©l igĂ©nyei szerint.



53 megtekintés0 hozzåszólås
bottom of page