top of page
Keresés

Online céges csapatépítő ötletek

Mivel a HomeUnity célja az, hogy erősítse a kapcsolatot a távmunkában dolgozó csapat tagjai között, ezért próbálunk mindig naprakészek lenni a témában. Ezért folyamatosan keressük és teszteljük a legújabb online csapatépítő ötleteket. Ebben a cikkben három játékot hoztunk nektek, amivel feldobhatjátok a konferencia hívásokat.


1. Misztikus törlőrongy


A misztikus törlőrongy egy kreativitás fejlesztő közösségi játék, mi általában bemelegítésnek alkalmazzuk a hosszabb tréningek elején, mert pörgős és izgalmas. A játék lényege, hogy minden csapattag választ egy tárgyat a szobájában, minél átlagosabb tárgy annál jobb. Majd elmeséli a történetét, hogy mitől is különleges/misztikus az a tárgy. Például “ez a felmosónyél azért különleges, mert ezt használta Matt Damon a Good Will Huntingban, amikor felmosott az osztályterem előtt. Ezután a forgatásról hazavitte az egyik operatőr, de útközben ott felejtette az étterembe, ahol vacsorázott. Innen a Jamaicai szakács vitte haza, akit egy nagyobb veszekedés után megvert vele a szeretője… stb.” A lényeg, hogy minél hihetetlenebb legyen a történet és a végén kiderüljön, hogy hogy is került Hozzád a tárgy.

Remekül játszható otthonról, mert a kamerába be lehet mutatni az eszközöket és mindenkit beszédre és aktiválódásra késztet.



2. Online Kocsmakvíz


Nem mehettek a bárba együtt, mert zárva a bár vagy mindannyian külön városokban vagytok, messze egymástól. Jó szervezéssel egy online kocsmakvíz is képes hasonló élményt nyújtani. Minden résztvevőt megkér a moderátor, hogy hozzon egy egy pohárral a kedvenc italából, majd “szobákba”/csoportokba rendezi a résztvevőket. A játéknak lesz egy előre közölt tematikája például: Netflix sorozatok. Ezt követően a csapatoknak egységes döntésre kell jutniuk és együtt válaszolni. Minden helyes válasz pontot ér és a győztes sem marad jutalom nélkül.



3. Online kincskeresés


A szabaduló szobák hangulatával nehéz versenyezni… Ugyanakkor az ott keltett izgalmas légkör és a győzelemhez szükséges csapatmunka megeleveníthető az online térben is.

A HomeUnity.hu Sherlock “Homes” játéka ezt az élményt hozza el a résztvevőknek.

A kezdő nyom követésével fel kell göngyölítenetek a „virtuális” ügyet, hogy hamarabb elérjetek a megoldáshoz mint a másik csapat. Dolgozzatok együtt és kövessétek a hinteket amik elvezetnek titeket a rejtély végére.


98 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page