top of page
Keresés

Online csapatépítő programok

Egy nagyon nehéz és kérdésekkel teli időszakon vagyunk túl. A koronavírus rányomta bélyegét a világra és otthon maradásra kényszerítette az emberiség jelentős részét. Jelenleg megoszlanak a vélemények arról, hogy mit tartogat számunkra a jövő. Az viszont jól látszik, hogy a munkánk és tevékenységeink egyre nagyobb részét fogjuk online elvégezni. A HomeUnity - vel szeretnénk támogatni a cégeket, akiknek soha nem látott kihívásokkal kell szembenéznie és a távmunka során elhidegülő csapatokat összetartani. A következő cikksorozatban különböző ötleteket és módszereket szedtünk össze, amelyek jó szolgálatot tehetnek a cégeknek, hogy online csapatépítőt tartsanak munkavállalóikkal.




1. Köszönöm a szót Tom


A köszönöm a szót Tom, egy amerikai játék magyar köntösbe ültetve és azoknak a cégeknek javasoljuk, ahol a kreatív energiákat szeretnék fellendíteni. Ebbem a játékban a csapat minden tagja egy elképzelt TV csatornánál dolgozik és az aznapi hírek felolvasásáért felelősek.

Az emberek egymás után rakják össze a történetet, amit el kell mondaniuk a “nézőknek”. Az első beszélő egy-két mondatban indítja a játékot egy nagyon egyszerű állítással, például “Egy idős asszony tegnap bement a Sparba a Széll Kálmán téren, hogy vegyen egy tésztaszűrőt”.

A második beszélő azt mondja, hogy “Köszönöm a szót Tom”, megismétli a mondatot, amit az előző beszélő mondott, majd továbbfűzi a történetet “Egy idős asszony tegnap bement a Sparba a Széll Kálmán téren, hogy vegyen egy tésztaszűrőt, amire a mikrobiológus unokája kérte meg”.

Így mennek sorba, ameddig már elviselhetetlenül hosszú nem lesz a story vagy a moderátor nem indít egy reklámszünetet.

Ennek a játéknak a lényege, hogy mindenkit bevonjon a csapatból, beszéltesse az introvertáltabb tagokat is és eközben szórakoztasson.

A “köszönöm a szót Tom-ot”, mi is alkalmazzuk a homeunity.hu moduljainál bemelegítő játékként, és még sosem okozott csalódást.




2. Vérfarkas


A vérfarkas játékot valószínűleg sokan ismerik, de különböző neveket fut. Azért tartjuk ezt nagyon jó online csapatépítő játéknak, mert ahhoz, hogy nyerj figyelni kell a többiekre, kommunikálni és szavazni, így a Zoom és a Google Hangouts tökéletes platformot biztosít hozzá.

Első körben minden játékos húz egy kártyát, amiből kiderül, hogy mi lesz a szerepe a játékban. Vérfarkas, Polgár, Orvos vagy Látnok. Ha online játsszátok, akkor használjatok egy random generátort és küldjétek ki privát üzenetben mindenkinek a szerepét (ez a moderátor feladata). A vérfarkas megehet mindenkit az éjszaka során, a polgárok szavazhatnak, hogy szerintük ki a vérfarkas, az orvos megmenthet valakit a halál torkából és a látnok felfedheti egy játékos szerepét, hogy vérfarkas e vagy sem.

Amikor minden otthoni dolgozónak megvan a szerepe, a moderátor bejeelnti, hogy leszállt az est és mindenki csuklya be a szemét (online ez annyit jelent, hogy kapcsolja ki a kameráját). Ezután a játékmester felébreszti a vérfarkast, aki kiválaszt egy áldozatot, és megírja a játékmesternek, hogy ki az.

Ezután az orvos ébred fel, aki rámutathat egy random játékosra és meggyógyíthatja, ha ugyanazt választja ki, akit korábban a vérfarkas (mivel nem tudja, hogy az ki volt ezért meg kell próbálnia kitalálni vagy tippelni), akkor az az áldozat mégsem hal meg.

Végül a látnok következik, aki rámutat valakire és a játékmester bólintással jelez, hogy eltalálta e vagy sem ( a többiek eközben alszanak, a vérfarkas és a gyógyító is).

Miután minden “kiemelt” szereplő végzet a körével, felébred mindenki és a moderátor elmondja, hogy ki halt meg. Ezt követi a szavazás, ahol vagy megszavaz valakit a többség, mint vérfarkast vagy skippelik a kört és visszaalszanak. Ha kiszavazzák a vérfarkast, akkor a játéknak vége, viszont ha nem a vérfarkast szavazzák ki, akkor az a játékos kiesik akire a legtöbb szavazat érkezett.

A játék addig tart, ameddig csak vérfarkasok vagy csak más szereplők maradnak. Ez az egyik legizgalmasabb játék, ami az online tréningek során mindig pattanásig feszült hangulatot okoz és a csapatok imádják.


19 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page